Per avaluar l’impacte ecosistèmic i socioeconòmic, s’ha d’elaborar un ventall d’indicadors quantificables relacionats amb les accions que directament o indirectament han de millorar l’estat de conservació de l’àguila cuabarrada. Aquests indicadors poden ser paràmetres demogràfics de l’espècie (taxa de productivitat, nombre d’exemplars territorialitzats i no territorialitzats observats anualment, etc.) i relatius a la disminució dels factors d’amenaça i a la millora de l’hàbitat (nombre de suports corregits, metres de línia senyalitzats, hectàrees d’hàbitat millorades, etc.).
En tot cas, s’ha de considerar la dificultat d’establir indicadors per reflectir una evolució mesurable en un termini de temps tan curt com el que dura el projecte.
Cal tenir en compte que en aquest projecte es duen a terme accions relacionades amb la conservació d’una espècie en concret, però no lligada a un lloc específic.
Els resultats extrets de l’anàlisi d’aquests indicadors s’han de recollir en un informe, amb el títol “Impacte ecosistèmic i socioeconòmic del projecte”. Les principals conclusions que s’extreguin d’aquest informe s’han d’incloure en la publicació tècnica final del projecte.
Aquesta acció és fonamental per avaluar l’impacte del projecte sobre la fauna i la flora de les regions on s’han d’introduir els exemplars d’àguila cuabarrada i sobre l’economia i la població locals.